top of page
  • Writer's pictureAdmin

5. ČRNUŠKA REGATA - REGATA TEČAJNIKOV 2019

Updated: Oct 13, 2023


PROJEKT MOL ,ČS Črnuče in Jadralne zveze Slovenije izvedba 31.8. in 1.9.2019. Črnuška regata 2019 v izvedbi Zveze športnih društev Črnuče in Jadralnega kluba Kermar in Jahtnega kluba Portorož v Portorožu.

V soboto 31.8. in nedeljo 1. 9. 2019

Jahtni center JZS, Pirat, Obala 7, Portorož

Ob 10. uri dvig zastave Kodeks, ob 11 uri opozorilni signal in spust zastave kodeks, Optimisti in fireballi ter regatna barka, gumoni z regatnim odborom, trenerji, so odpluli na regatno polje.

Pripravili smo regatne boje v obliki pravokotnika, orca 400 m, mezzonave 350 m, krma 350 m, mezzonave v cilj 350 m. Za dvosede pa večje regatno polje , daljša orca in ostale boje skupaj 14 udeležencev.

V soboto so dvosedi opravili tri plove , optimisti pa so imeli generalko.

V nedeljo sta obe skupini odjadrali 3 plove, od 40 prijavljenih OPT je startalo skupno 26 jadrnic s krmarkami in krmarji. Plovi so bili zanimivi in borbeni. Sodelovali so: JK KERMAR, JK JAHTNI KLUB PORTOROŽ, JK PIRAT, JK OLIMPIC , JK BURJA, JK FIREBALL, FJ SLOVENIA in BD SIDRO.

Najboljši optimisti; 5 skupno, 5 deklic in 5 dečkov in prvi trije v razredu Fireball je prejelo pokale MOL ČS ČRNUČE.


JK KERMAR in YC PORTOROŽ smo organizirali manjado za vse udeležence, trenerje in goste tako v soboto, kot v nedeljo, pripravili smo čevape, pomfrit, šunko pečeno v testu, sokove, cocte, ore, ecc...

Zahvaljujemo se MOL in ČS Črnuče za podporo pri izvedbi projekta, pogostitev in prenočišča mladih jadralcev, Slovenskim železnicam, ostalim podpornikom, podjetju The Steel.com in vsem zvestim članom kluba ŠD JK Kermar in JAHTNEMU KLUBU PORTOROŽ, ki so pomagali pri operativni izvedbi regate.

Regata je uspela v celoti, tako tekmovalno, kot družabno.

NASVIDENJE V LETU 2020.






87 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page